ПОЧИВКА В СОЗОПОЛ

ПОЧИВКА В СОЗОПОЛ

Почивка в Созопол
Почивка в Созопол

Созопол стар град

В Созопол се провеждат празниците на изкуствата Аполония ,и тук се събират почитателите на музиката ,театъра и изобразителното изкуство и  най- известните творци ,които съчетават почивката в Созопол с културни изяви.

В Старата част на Созопол е запазена старинната възрожденска архитектура .Тук може да усетите една нестандартна атмосфера и да се потопите в духа на отминалите времена .В новия град ври и кипи от барове ,дискотеки и модерни сгради в духа на новото време за всеки има по нещо ново и интересно.

Созопол
Почивка в Созопол

Природата на  Созополския залив е изключително красива .Няма по- голяма романтика от това да посрещнеш изгрева на брега на морето именно в Созопол.Слънцето се превръща в огромна огнена сфера и обагря небето и морето в безброй  интересни нюанси .

Почивката в Созопол може да бъде изключително интересна за всеки любител на приключенията ,не случайно хиляди влюбени двойки идват тук всяко лято да се наслаждават на прекрасната природа.

Почивка в Созопол
Почивка в Созопол

Къде да почиваме в Созопол:

Стаи в Созопол – старата част на Града Къща за Гости Деница

Студио Романтика в Новата част на Созопол

Апартамент във вила Съни Хилс 2

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=jxampeAmBZU“ playlist=“созопол“ title=“Созопол%20,На%20море%20в%20Созопол,Ваканция%20в%20Созопол“ rel=“0″ showsearch=“0″]

 

балнирокли-нет-банер

4dba3ff0c8f9b2cda68ea2a888d34608

СОЗОПОЛ

СОЗОПОЛ ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛАЖ

СОЗОПОЛ- АПОЛОНИЯ ПОНТИКА-

град на спасението

Никога не сте идвали в СОЗОПОЛ?

Созопол е един от най-старите градове на територията на България.Древна гръцка колония датира още отпреди 2300 години.Представяте ли си колко хора са минали през тази древна земя ?
В Созопол където и да копнеш излиза по нещо изпод земята.Тук са скрити толкова много старинни предмети и интересни артефакти ,които и след 2000 години хората винаги ще откриват по частица от миналото.Градът е бил опожаряван десетки пъти и златото отдавна е заграбено ,но не се знае ,може някой късметлия да изкопае някое дълбоко закопано гърне с жълтици …

СОЗОПОЛ
СОЗОПОЛ

Напоследък застрояването е усилено ,но все пак тук няма огромни хотелски комплекси с по 10 етажа и в това си остава чара на Созопол.Толкова много археологически находки бяха ракрити в последните години.

Откритието на мощите на Йоан Кръстител направиха тази дестинация най- посещаваната от чужденци и от българи .Всеки иска да зърне мощите на светията .Посветени в тайнствата н църквата твърдят ,че за да получите изцерение трябва да се молите 3 дни и 3 нощии  3 дни да посещавате църквата,където се намира ковчежето с костите на СВЕТИ ЙОАН КРЪСТИТЕЛ.  Дали е истина или не не може да се  твърди със сигурност – всичко зависи от силата на вярата !

Тази година ще можем да разгледаме новите открития ,които са непосредствено до плажа в центъра на стария град .

СОЗОПОЛ
СОЗОПОЛ вятърната мелница

В СОЗОПОЛ времето тече по странен начин .Понякога ти се струва ,че се намираш в странна реалност …

 

 

 

balnirokli.net-baner3