Учени са Доказали,че Морето ни Прави Щастливи

Учени са Доказали,че Морето ни Прави Щастливи

Posted on by admin

Ако пътуването е вашата страст, тогава тази новина определено е за вас. Италиански учени в продължение на 10 години са изследвали ефектите на морето върху нашите емоции и установили, че това води до повишаване на нивата на хормона на щастието.
1. Синият Цвят предизвиква чувство на покой

Синият Цвят понижава кръвното налягане и забавя сърдечната честота, като по този начин намалява на емоционалния стрес. Със сигурност затов е най-любим цвят на населението на Земята,както показват годишни изследвания.
2. Дълго присъствие на брега на морето разтоварва подсъзнанието

Както се оказва, за да се успокои подсъзнанието ви, просто погледнете красив морски пейзаж. Възприемането на природните образи активира нашия мозък, което води до балансиране на емоционалната стабилност и причинява щастливи спомени.
3.Водата освежава уморения мозък

В проучване от 1995 г., публикувано в списание Environmental Rsychology, степента на концентрация на двете групи ученици са анализирани: един е в стаята с изглед към изглед към морето, а от друга – към града. Първата група не само дава много по-добри резултати, но също така показа концентрация по време на експеримента.

морето ни прави щастливи
морето ни прави щастливи

4. При контакт с водата изпитваме удоволствие

Според отговорите на хората за измерване на щастието „метър – Mappiness приложения“, хората да се чувстват комфортно, когато са на открито, и по-щастливи (5,2%) – когато те чувстват контакт на водата с тялото си.

5. Водата – това е част от естествените човешки местообитания

Ние сме свързани с водата от началото на живота си. Човешкото тяло е средно със 75% вода, и поддържането на хидратацията на организма ни – това е основното правило за перфектното функциониране на тялото ни.
300x250_BG_brunette-bigger_81b0982e