359886621338 danieltodorov666@abv.bg
Апартамент,Студио,Стаи под Наем за Гости ,Стаи ,Квартири в Созопол

Животът на Морето Повишава Психичното Здраве

морето влияе положително на психичното здраве-

Хората,които живеят в близост до морето са с по- добро психично здраве. Разбира се, ние винаги сме подозирали това, но сега този факт е научно доказан.

Една група от изследователи от университета в Кентърбъри в Нова Зеландия, и Университета на Мичиган, по примера на жителите на град Уелингтън изследвали как да живота в близост до океана влияе на психичното здраве на хората. След отчитане на фактори като ниво на доходите, възрастта и пола, се стигна до заключението, че хората, които живеят в домове с изглед към океана, са по-малко предразположени към психични проблеми, отколкото живеещите в други местности.

морето влияе положително на психичното здраве-

морето влияе положително на психичното здраве-

Оказва се, че благоприятният ефект не се дължи на близостта до природата като цяло, а именно близостта до океана. Настаняването в близост до парк или гора не предизвиква такъв ефект. Ето как в изявление съавтора Amber Pearson обяснява този феномен: „морските зони не са подложени на значителни промени, докато в градските горски области имат детски площадки и други съоръжения, построени от човека. Ако те са девствени гори, ние може да получим различен резултат. “

Учените планират да продължат да изучават други места, където има големи водоизточници – например, като животът около Големите езера. Те се надяват, че по-дълбоко разбиране на околната среда и нейното влияние върху здравето ни, ще ни помогне да изградим правилно живота си.
012

e686f9b20d0b734c6ac11c054415a874


admin

No description.Please update your profile.

    Контакти

    Даниел Тодоров тел.0886621338 e-mai danieltodorov666@ abv.bg skype doktormorel